A The Edge nevű új turisztikai célpont a 30 Hudson Yards nevű felhűkarcoló 100. emeletén, 345 méteres magasságban várja a látogatókat. Az üvegfallal körülvett és egy helyen üvegpadozatú terasz “gyakorlatilag a levegőben van, ami olyan érzést ad, mintha az égben lebegne, olyan 360 fokos kilátással, amelyet sehol máshol nem tapasztalhat az ember” – hirdették a megnyitó előtt az üzemeltetők.

A látogatókat szállító szupergyors lift mindössze 52 másodperc alatt ér fel a 100. emeleten lévő közel 700 négyzetméteres szabadtéri kilátópontra. Az Edge magasabb, mint a híres Empire State Building és a Rockefeller Center kilátópontjai. 

A videó alapján tényleg egyedi, ámulatba ejtő élmény lehet itt elszürcsölni egy koktélt, részben a Bosszúállók, és Tony Stark főhadiszállására emlékeztet a megoldás, reméljük, az idegen invázió ennél az épületnél elmarad.

Az újszerű kilátó iránti érdeklődés még a látványos panorámához szokott New York-iak körében is hatalmas. Nagy arányban vásárolták meg előre a 36 dollárba (10800 forintba) kerülő jegyeket. A koronavírus miatt azonban egyelőre korlátozzák a látogatók számát. 

Jelenleg ez az Egyesült Államokban a legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanprojekt, összköltsége még forintban is nehezen emészthető, csakhogy erre dollárból költöttek 28 milliárdot.