googol, más néven tíz szexdecilliárd a mindenség nullákból és egy egyesből (A googol nagyobb, mint az ismert univerzum részecskéinek száma, ami becslések szerint 1072 és 1087 közé eshet.).

Pontosabban egy egyes és utána száz nulla, ennél nagyobb számot nem nevezünk meg, mert nincs túl sok értelme. A matematikában már a googolnak sincs különösebb jelentősége és nincs lényegesebb felhasználási módja sem. A számmal szórakozó Edward Kasner arra használta, hogy bemutassa a különbséget a végtelen és egy elképzelhetetlenül nagy szám között, ami a matematikaoktatásban használható.

Google?

A Google internetes keresőrendszer neve a googol szám nem szándékosan helytelenül írt változata, mutatva a cég indíttatását a hihetetlen nagy internetes tartalom keresőmotorba foglalása iránt. Csak azután jöttek rá a tévedésre, miután bejegyezték a Google címet.

Daniel Bruin agyát is megmozgatta a hatalmas szám, és ihletet adott egy hihetetlen fogaskerekekből álló szerkezet megalkotásához. A művészeti alkotás tulajdonképpen a googol szám leképezése, mivel az 1:10-hez fokozatáttétel 100 alkalommal ismétlődik meg benne. Tehát a legutolsó fogaskerék egy teljes fordulatához az elsőnek 10100 alkalommal kellene körbefordulnia.