2019 novemberében, több éves huzavona után jelent meg a legendás japán játékkészítő, Kodzsima Hideo játéka, a Death Stranding. A szoftver eredetileg csak a PlayStation 4 játékkonzolokkal volt játszható, ám több mint fél év után a számítógépes játékosok is hozzáférhetnek a megosztó játékhoz, melyet megjelenésekor mi is kipróbáltunk.

A június másodikán érkező PC-verzió az eredeti PlayStation-változathoz képest több dolgot is tartalmaz. Az egyik érdekes újítás a fotó mód, ahol a Norman Reedus színészről mintázott főszereplőt, Sam Porter Brigdest különböző helyzetekben, arckifejezésekkel örökíthetünk meg. A játék emellett plusz kiegészítőket is kapott: egy másik játékban, a Half-Life: Alyxben szereplő kesztyűt és szemüveget is ráadhatjuk a szállítónkra, ha úgy tetszik.

PC-re is megérkezik 2019 egyik legjobban várt játéka 2

A PC-s verzió első megrendelői komoly ajándékcsomagot is kapnak: karakterüket olyan ruházatba öltöztethetik, melyet más gamerek nem kaphatnak meg. A csomag része még számos, a játék motívumaival és szereplőivel díszített tárgy, többek között baseballsapka, napszemüveg és plakát.

PC-re is megérkezik 2019 egyik legjobban várt játéka 3

A Death Stranding számítógépes ára 60 euró, átszámítva körülbelül 20 ezer forint.