A Star Wars: Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve rendezője, Rian Johnson nemrégiben interjút asott a Vanity Fairnek. A férfi elárult egy titkot az iPhone-ok gyártójáról, az Apple-ről, ami bizonyára rengeteg filmre hatással volt és még lesz is.

“Megengedik, hogy használjunk iPhone-okat, de a rosszfiúk nem szerepelhetnek a kamerák előtt iPhone-nal a kezükben” – árulta el a rendező. Ahogy arra Johnson is rávilágított, az ismeret birtokában a jövőben más szemmel nézhetjük azokat a filmeket, ahol nem ismerjük a negatív karaktereket.

A rendező legutóbbi filmjében is több szereplő neve is felmerül egy gyilkosság kapcsán, ám amikor az Apple termékei feltűnnek, biztosak lehetünk abban, hogy az adott ember ártatlan. Egyesek már a leleplezés előtt is sejtették, hogy a Steve Jobs által alapított cég csak úgy engedi szerepeltetni készülékeit, ha azok a legjobb kontextusban tűnnek fel.

Ennek első jelét már a 2002-ben készült 24 című sorozatban is kiszúrhatták az éles szeműek. A jófiúk mind Mac számítógépekkel dolgoztak, míg a gonoszok Windowst használtak.