A világ legnagyobb bankkártya-kibocsátó cégeit valószínűleg mindenki ismeri a pénztárcájából, de a legnagyobb értékű kártyákat nem ők, hanem a Rosan Diamond nevű cég hozza létre. A vállalat hitvallása az, hogy ők a pénzt művészetté alakítják, és valóban ez az állítás írja le a legjobban tevékenységüket.

Persze ezt egy kicsit kézzelfoghatóbb formában is meg lehet fogalmazni. A cég 2000 óta foglalkozik a tehetős emberek bankkártyáinak személyre szabásával. A művelet alapanyagául főként aranyat és drágaköveket – főként gyémántot – használnak.

Sorban állnak a gazdagok ezekért a bankkártyákért 1

A cég a VISA engedélyével bocsátja ki díszesebbnél díszesebb, drágábbnál drágább aranyozott plasztiklapjait. Minden egyes általuk készített kártyán egyedi mintázatot, képet láthatunk, inspirációt pedig az ókori mitológiából és kultúrából (lásd a borítóképen), különféle motívumokból és természeti jelenségekből merítenek.

Sorban állnak a gazdagok ezekért a bankkártyákért 2

A Rosan Diamondnak mindig van “raktáron” néhány arannyal és gyémánttal díszített bankkártyája, ezek ára 18 és 34 ezer dollár (5,6 és 10,6 millió forint) között változik. Természetesen egyéni megrendeléseket is vállalnak, ám az ilyen kártyák ára akár az 50 ezer dolláros (15,6 millió forintos) árat is elérheti.

Sorban állnak a gazdagok ezekért a bankkártyákért 3