2022-ben Katarban rendezik a futball-világbajnokságot. Az esemény várhatóan rengeteg turistát és szurkolót vonz majd az olajból meggazdagodott közel-keleti országba, így folyamatosan zajlanak a nagyszabású építkezések.

A nyitómérkőzés kezdőrúgása előtt körülbelül két és fél évvel javában zajlanak az építkezések. Mind közül a legnagyobb szabású projekt a 80 ezer fő befogadására képes Lusail Iconic Stadium lesz, de nem szabad megfeledkezni az egyéb létesítményekről sem.

Ilyen a Quetaifan-félsziget körüli projektek együttese is. A Loszail városa melletti területen a Quetaifan Projects nevű konzorcium egyfajta szórakoztatóközpontot hoz létre, ahol tényleg szinte mindent lehet csinálni.

a videó a hirdetés után indul

Ennek a beruházásnak a részeként épül 16 vízen lebegő szálloda is. Az Admares nevű finn építőipari cég hoteljei negyed órára lesznek a 80 ezres stadiontól, és mindegyik épületben 101 szobában pihenhetnek majd a vendégek.

Itt alszanak majd a katari foci-vb szurkolói 1

A szállodasort fenntartható módon készítik el a finnek, és a világbajnoki döntő után egyszerűen át lehet vontatni a világ bármely másik tengerpartjára a 72 méter hosszú, 16 méter széles és négy emelet magas épületeket, így biztosan nem jutnak arra a sorsa, mint számos más sportesemény magára hagyott létesítményei.