A The Mandalorian népszerűsége megihlette az amerikai hadsereg katonáit: a Star Warsból jól ismert Yoda karakterére hajazó, ám ismeretlen nevű figura, az internet által csak Baby Yodának nevezett szereplő után nevezték el egyik Európába küldött tankjukat.

Baby Yoda, az M1A2 Abrams-páncélos egy hadgyakorlat keretében érkezik Georgia államból a németországi Bremerhaven kikötőjébe 16 ezer katonával, 299 másik harckocsival és 300 másik járművel együtt. A művelet célja, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az Egyesült Államok gyors segítséget tud nyújtani konfliktus esetén az európai NATO-tagállamoknak.

A Baby Yoda név nem is kerülhetett volna jobb helyre, mint a 120 milliméteres M256 lövegére. Miután kikötöttek, az amerikai erők több hadgyakorlaton is részt vesznek a kontinensen.

Az M1A2 Abrams egyébként korunk egyik legfejlettebb tankja. 1500 lóerős motorja 67 km/órás sebességre is képes felgyorsítani a 9,77 méter hosszú, 3,66 méter széles és 2,44 méter magas járművet, hatótávolsága 391 kilométer. A 62,1 tonnás monstrum kezeléséhez négy fő szükséges: egy parancsnok, egy irányzó, egy töltőkezelő és egy vezető.