A Nintendo és a Sony manapság a játékkonzolpiac két különböző részén helyezkedik el: előbbi inkább a kisebb, kézben is elférő játékaival próbálja meghódítani a játékosokat, utóbbi a PlayStation segítségével nagyobb képernyőkön szórakoztatja az embereket.

Az 1990-es években a két vállalat azonban együttműködött, így született meg az első PlayStation prototípus. Mindössze 200 darab készült a CD-meghajtóval már rendelkező szerkezetből 1992-ben, de létezése sokáig csak mítosz volt. A prototípusok az idő során elkallódtak, ám egy most mégis előkerült.

Százmilliókért találhat gazdára a ritka játékkonzol 1

A megtalált Nintendo PlayStationt meg lehet vásárolni, egy online árverésen licitálhatnak rá az érdeklődők. A játéktörténelem ritka darabja iránt akkora volt az érdeklődés, hogy egy nap alatt 300 ezer dollárra (93,7 millió forintra) nőtt a legnagyobb licit. Az aukció március 6-án zárul, amikor is élőben is lehet licitálni a termékre.

Százmilliókért találhat gazdára a ritka játékkonzol 2

Jelenlegi tulajdonosa bízhat még abban, hogy ennél is drágábban fog elkelni a prototípus. Könnyen lehet azonban, hogy az árverés végén falba veri majd a fejét: elmondása szerint nemrégiben 1,2 millió dollárt (375 millió forintot) is ajánlottak a készülékért, de visszautasította azt.