Az utóbbi években több neves turisztikai szavazáson is előkelő helyen szerepelt a Costa Rica esőerdejében található Nayara Resort, illetve testvérszállodája, a Nayara Springs. 2015-ben a Tripadvisor a világ második legjobb hoteljének választotta meg a kívülről egy hatalmas kunyhóra hajazó épületet, de volt már Dél-Amerika legjobb szálláshelye és a világ öt legromantikusabb szállodája közé is beválasztották.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nayara Hotels (@nayarahotels) által megosztott bejegyzés, Febr 20., 2020, időpont: 1:13 (PST időzóna szerint)

A szálláshely egyik különlegessége a természet közelsége. A hotel egy nemzeti parkban található, és a környező erdőben 15 lajhár él, közvetlenül a mesterséges környezet mellett. Az üzemeltetők a természet állapotára is figyelnek, így a fenntarthatóság érdekében 300 cecropiafát ültettek el, melyek a lajhároknak otthont és táplálékot biztosítanak.

Lajhárokkal lazulhatunk az esőerdei medencés kunyhóban 1

A természetben kikapcsolódásra vágyók a lajhárok mellett más állatokat is szemügyre vehetnek. Számos ritka madár- és békafaj él errefelé, de a disznószerű pekarifélék is őshonosak errefelé.

a videó a hirdetés után indul

Akinek mindez kevésnek bizonyulna, másképp is megemelheti az adrenalinszintjét: vadvízi evezésen, illetve drótkötélpályán is lefáraszthatják magukat a vendégek, mielőtt a szálloda medencéjében újra megmerülnek. Mindezért az élményért éjszakánként legalább 390 dollárt, átszámítva körülbelül 120 ezer forintot kérnek el.