Egy 2014-es felmérés szerint az amerikai lakosság fele, míg egy másik kutatás szerint a 2000 után született nők 89 százaléka készített már magáról meztelen fotót. Számtalan példa bizonyítja azonban, hogy a bizalmas fényképek könnyedén rossz kezekbe kerülhetnek, és nem csak az eredeti címzettekhez jutnak el a felvételek továbbküldés esetén.

Egy japán telefongyártó, a Tone szakemberei úgy gondolták, hogy megpróbálják megfékezni ezt a jelenséget. Belépő szintű okostelefonjuk, az e20 egyik legizgalmasabb funkciója egy védelmi rendszer, mely meggátolja, hogy a felhasználók meztelen fotókat készítsenek saját magukról. A mesterséges intelligencia az exponálás után felismeri a meztelen képeket, és nem engedi ezeket elmenteni a memóriába.

A csak Japánban elérhető telefon célközönsége a fiatal generáció. A cég arra számít, hogy a szülők megveszik gyermekeiknek a mobilt, ugyanis a készülék figyelmezteti az előre megadott telefon tulajdonosát, ha egy meztelen képet próbálnak vele készíteni.

A 6,26 colos képátlójú telefonon az Android 9 operációs rendszer fut. 19 800 jent, átszámítva körülbelül 55 ezer forintot kérnek a készülékért.