Gőzerővel készülnek a britek a már-már nemzeti hősnek számító James Bond megünneplésére. A 007-es ügynökről szóló filmekből idén érkezik a huszonötödik, mely magyarul a Nincs idő meghalni címet kapta. A Magyarországon április 9-én mozikba kerülő alkotás tiszteletére a brit királyi posta hat, korábban James Bondot megformáló színész képét tette bélyegjeire.

James Bond gondoskodik a levelek kézbesítéséről is 1

A bélyegeken a színészek mellett néhány James Bond-film ikonikus képe is felismerhető. A Sean Connery (Goldfinger), George Lazenby (Őfelsége titkosszolgálatában), Roger Moore (Élni és élni hagyni), Timothy Dalton (Halálos rémületben), Pierce Brosnan (Aranyszem) és Daniel Craig (Casino Royale) portréjával díszített sorozatot UV-fénnyel megvilágítva egyéb mintákat is észre lehet venni.

James Bond gondoskodik a levelek kézbesítéséről is 2

Egy másik sorozaton négy ikonikus jármű is helyet kapott: a víz alatt is működő Lotus Esprit mellett egy jetpack, egy egyszemélyes helikopter és egy Aston Martin DB5 is szerepel a Q Branch-bélyegeken.

James Bond gondoskodik a levelek kézbesítéséről is 3

A két sorozat együtt 12,2 fontba (4900 forintba) kerül, de a filatélia tehetősebb művelői biztosan ráhajtanak a kollekció ezüstváltozatára, melyért 200 fontot, átszámítva közel 81 ezer forintot kér a brit posta. A bélyegeket március 17-étől kezdik kiszállítani.

James Bond gondoskodik a levelek kézbesítéséről is 4