2006 óta rendezik meg Barcelonában évente a mobilvilág legnagyobb rendezvényét, a Mobile World Congresst (MWC). Idén azonban a koronavírus-járvány miatt elmarad az esemény: az elmúlt hetekben számos kiállító visszamondta a részvételt, és végső soron a szervezők is jobbnak látták, ha nem tartják meg a tavaly százezernél is több látogatót vonzó konferenciasorozatot.

Több mobilgyártó is február végére időzítette egy-egy fontos modell megjelenését, ám a katalán fővárosra irányuló központi figyelem helyett ezúttal szerényebb körülmények között kell lenyűgözniük a vásárlókat és az érdeklődőket. Ezen készülékék közül mutatunk most be néhány érdekesebb darabot.

Huawei Mate Xs

A koronavírus sem állíthatja meg az új mobilokat 2

A korábbi modell, a Huawei Mate X. Az újról még nincsenek hivatalos képek

Alig láttuk a kínai gyártó hajtogatós telefonját, a Mate X-et, máris jön a továbbfejlesztett kiadás. Az európai és az amerikai piacon valószínűleg nem sok fogy majd belőle a házi készítésű (már nem androidos) operációs rendszer miatt, de Kínában sikeres lehet.

LG V60 ThinQ

A koronavírus sem állíthatja meg az új mobilokat 3

Valószínűleg ezt a telefont mutatta volna meg a nagyközönség előtt is az LG. Legkiemelkedőbb tulajdonsága 5000 mAh-s akkumulátora, mely hosszú üzemidővel kecsegtet. Azzal, hogy az MWC elmarad, továbbra is homály fedi a leleplezés időpontját.

Oppo Find X2

A koronavírus sem állíthatja meg az új mobilokat 4

Relatíve új szereplő a mobilpiacon a kínai Oppo, de erős marketingjükkel és nem mellékesen eddigi készülékeikkel hamar beverekedték magukat az említésre érdemes gyártók közé. A Find X2 120 Hz-es képernyővel, a Sony által gyártott kameraszenzorral és a Snapdragon 865-ös chipjével érkezik.

Sony

A koronavírus sem állíthatja meg az új mobilokat 5

Nem estek kétségbe a japánok: eredetileg február 24-én délután tartottak volna Barcelonában sajtórendezvényt, ahol bemutatták volna az Xperia 5 Plus vagy az Xperia 2 készüléküket. A szintén Snapdragon 865-ös processzorral szerelt telefon bemutatójának időpontja nem változott, a helyszín pedig a YouTube, ahol élőben közvetítik Japánból a történéseket.

ZTE Axon 10s Pro

A koronavírus sem állíthatja meg az új mobilokat 6

Snapdragon 865 dolgozik a hárombetűs kínai gyártó készülékében is, melyről még nem tudni, mikor jelenik meg Európában az MWC elhalasztása után.

Xiaomi

A koronavírus sem állíthatja meg az új mobilokat 7

A legnehezebben kimondható nevű kínai cég több modellt is hozott volna Barcelonába. Jó eséllyel a Kínában már megjelent Mi 10-es széria telefonjai érkeztek volna, melyek közül a Pro változat 6,67 colos AMOLED-kijelzővel, hajlított szélekkel és 108 megapixeles hátsó kamerarendszerrel kapható.