Forgótárcsás telefonnal manapság múzeumokban találkozhat az ember, pedig néhány generációval ezelőtt, szüleink fiatalkorában ez számított a csúcstechnológiának – innen származik a telefonszám tárcsázásának kifejezése is. A mechanikus szerkezet, úgy tűnt, hogy már a múlté, ám Justine Haupt a vezeték nélküli telefonálásba visszahozta a megoldást.

Ez lehet az idősek tökéletes mobilja? 1

A hölgy különleges telefonja szinte minden modern eszközt nélkülöz. Érintőképernyőt ne keressünk a készüléken, itt mindenért gombok és a tárcsa felel. A mobil nem a legkompaktabb szerkezet, zsebbe már nem szívesen tennénk hosszú ideig.

Ez lehet az idősek tökéletes mobilja? 2

A tárcsát egy Kínából rendelt személyre szabott áramkörhöz kötötte Justine, majd egy 3D-nyomtatással készült műanyagburkolatba helyezte. Hogy ne kelljen minden egyes alkalommal mindenkit újratárcsázni, néhány telefonszámot el lehet menteni, ekkor elegendő az egyik gombot megnyomni a híváshoz.

Ez lehet az idősek tökéletes mobilja? 3

A tárcsázós mobil egy egyszerű kijelzőt is kapott. Az e-könyvek képernyőjére hasonlító felület leginkább csak arra jó, hogy kiírja az utolsó nem fogadott hívó telefonszámát. A készülék oldalán egy tíz LED-lámpából álló jelerősségmérő is helyet kapott.

Ez lehet az idősek tökéletes mobilja? 4

A nő terve, hogy a jövőben ezt használja elsődleges mobiljaként az okostelefonok helyett. Legfőbb motivációja az akár 24 órás üzemidőn kívül az volt, hogy így biztosan nem fogja cseteléssel elfecsérelni az idejét.

Ez lehet az idősek tökéletes mobilja? 5