Biztosan minden laptopot használó emberrel előfordult már, hogy nem látott a képernyőn mindent, amit szeretett volna. Kényelmes, jól átlátható méretben kettőnél több program már nem fér el egy átlagos méretű monitoron, ilyenkor pedig jön a keresgetés, a hol is van, amit az előbb néztem érzése – legyen szó munkáról, tanulásról vagy akár szórakozásról.

Ez zavarta az Amazon egyik korábbi alkalmazottját, Jack Yaót is, akinek munka közben jól jött volna egy második monitor. Ekkor készítette el első kiegészítő képernyőjét egy korábbi, rossz laptop monitorának újrafelhasználásával. Alex találmányát látva a közeli munkatársak is hasonlót kértek Alextől, és így született meg a DUEX és a férfi önálló cége.

A kettő képernyőnél azonban nem volt megállás, a TRIO segítségével egyszerre három monitort is használhatunk egyetlen eszközzel. Az ötlet hatalmas siker lett Instagramon az elmúlt években, a gyári kijelzőből kihajtható panel(ek) projektjére az emberek már több mint negyed milliárd forintnak megfelelő dollárt költöttek.

a videó a hirdetés után indul

A kiegészítő monitorokat USB-csatlakozóval lehet életre kelteni, és könnyűek, valamint rendkívül energiatakarékosak. A különböző felmérések szerint öt percenként 10 másodpercet veszítünk azzal, hogy az ablakok, vagy éppen a weblapok között ugrálunk egyetlen képernyőn, a teljesítmény pedig akár 20-30 százalékkal is javulhat több monitor esetén.

Ezzel az eszközzel pillanatok alatt felturbózhatod a laptopodat 1

A legdrágább szett, mely két 14 colos monitort tartalmaz, 384 dollárért (120 ezer forintért) rendelhető meg.