Az utasok nagy valószínűséggel görcsbe szorulva markolták a karfákat, egy ilyen leszállás több, mint félelmetes élmény. A Sky News és az index.hu azt írja, hogy a tomboló ítéletidő miatt több tucat járatot töröltek Nagy-Britanniában, és a nagy erejű szél miatt több vasútvonal is megbénult, a parkokat pedig lezárták.

A Big Jet TV pedig kint állt a kegyetlen szélben, hideg esőben, hogy első sorból közvetítse a nagy madarak küszködő leszállásait, illetve a látványos átstartolásokat. Hatórás volt az élő, de szerencsére kimentették már a legérdekesebb pillanatokat. 

Viharos szélre nálunk is lehet számítani, főként a Dunántúlon lehetnek óránként 70-90 kilométeres széllökések. A nap első felében ettől erősebb lökések csak a hegyekben fordulhatnak elő.

A hétfő délutáni órákban egy hidegfront érkezik, melynek környezetében országszerte viharos, elsősorban az Észak-Dunántúlon erősen viharos, 80-100 kilométeres, néhol 100 kilométer feletti széllökések is lehetnek. A hétfő esti órákra, a front átvonultával, átmenetileg mindenütt csillapodik a légmozgás, kedden napközben azonban ismét többfelé – a délnyugati országrész kivételével – viharossá, az északi országrészben erősen viharossá fokozódik a szél.

A viharos szél veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A hidegfront mentén a Dunántúlon – legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat – tették hozzá. Emiatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.