Octavian Richea korábban az Audi alkalmazásában is állt, egy ideje azonban saját projektjeinek szenteli munkaidejét. A román szakember legígéretesebb találmánya egy lámpa, melyet a megszokott helytől eltérően a kormány két végére helyezett.

Fénykarddal irányíthatod a bringádat 1

A LUMMA koncepcióra ránézve egyértelmű a hasonlóság a Star Warsból ismert fénykardok és a kerékpár kormánymarkolata között. A biciklis kütyü fénye azonban nem gyilkos erejű, fénye azonban elegendő arra, hogy a kerékpáros a sötétben is lásson, és őt is észrevegyék.

Fénykarddal irányíthatod a bringádat 2

Ellenben a középre helyezett lámpáktól, az új fények a jármű két szélső pontján találhatóak, így jobban láthatóvá téve a két keréken közlekedőt. A 14 centis markolat végén LED-izzók világítanak előre és hátra, egy lézerfény pedig az úttestre vetít egy-egy csíkot, ezzel egyfajta biciklisávot kialakítva, mely sötétben még nagyobb segítséget jelent az autósoknak a kerékpár kikerülésében.

Fénykarddal irányíthatod a bringádat 3

A markolatot USB-aljzaton keresztül lehet feltölteni, általános használat mellett ez hat hétig elegendő áramellátást biztosít a lámpáknak. Az eszköz tömege mindössze csak 180 gramm, így a profi bringások gépeinek egyensúlyát sem befolyásolja igazán.

Fénykarddal irányíthatod a bringádat 4

A fénykard várhatóan november közepe felé kerül a boltok polcaira, de a projekt korábbi támogatói már megkapták az első darabokat.

Fénykarddal irányíthatod a bringádat 5