Észak-Olaszországban épült egy évtizeddel ezelőtt az a tűzoltóság, melyet a napokban felkaptak az internetezők a  kinézete miatt. A lánglovagok állomását az Alpok vonulatai közé, egy hegy gyomrába vájták Margreid városához közel.

Nem, ez nem egy főgonosz titkos búvóhelye 1

A képre kattintva galéria nyílik

A munkálatokat egy olasz és egy osztrák tervezőcég felügyelte. A végeredmény kívülről leginkább egy filmes főgonosz titkos birodalmának bejáratára hasonlít, simán el tudnánk képzelni helyszínként valamelyik Bond-filmben a 610 négyzetméteres kiterjedésű állomást.

Nem, ez nem egy főgonosz titkos búvóhelye 2

Mivel az Alpokban a terepviszonyok miatt alapvetően kevés a megművelhető terület, a helyi vezetés próbált olyan megoldást keresni a tűzoltóság épületének, mely nem csökkenti ezt tovább. A munkálatok során először három nagyobb vájatot faragtak a hegyoldalba, melyeket szerteágazó alagutakkal kötöttek össze. A három nagy teremből kettő ma a tűzoltóautók parkolójául szolgál, a harmadik helyiségben pedig az adminisztratív teendőket látják el.

Nem, ez nem egy főgonosz titkos búvóhelye 3

A hegy természetes szigetelést is nyújt, a három nagy teremből csak egyhez kellett plusz szigetelőanyagot használni a komfortos hőmérséklet megőrzéséhez. A rengeteg fekete felület jelentéssel bír, az elszenesedett fa érzetét kelti. A különleges árnyalatot bükkfakorommal érték el.

Nem, ez nem egy főgonosz titkos búvóhelye 4