Napjainkban egyre népszerűbbé válik a whiskyfogyasztás, beleértve az eredeti skót fajtákat és a világszerte készülő többi változatot is. A legújabb szereplő a piacon Japán, a keleti országban készülő italok egyre elterjedtebbek. Erre tett rá még egy lapáttal a Suntory szeszfőzde, akik az eddigi legtovább érlelt japán itallal bővítik a kínálatot.

Rengeteg pénz és szerencse is kell ehhez a whiskyhez 1

A vállalat eddig is népszerű volt a fogyasztók körében kiváló minőségű termékei miatt, ennélfogva érthető, hogy hatalmas a lelkesedés az 55 éves whisky iránt, melyet mizunara- és fehértölgyfa-hordóban érleltek. A készítők szerint a Yamaza 55 telt ízében ananászos és narancshéjas jegyeket fedezhet fel a fogyasztó, mely hosszan kitart.

Rengeteg pénz és szerencse is kell ehhez a whiskyhez 2

Hozzájutni azonban nem lesz egyszerű: mindössze 100, Japánban készült kristálypalacknyi nedű talál gazdára júniusban. Amellett, hogy egy-egy üveg whisky 3,3 millió jenbe, átszámítva 9,26 millió forintba kerül, a potenciális vásárlóknak szerencsére is szükségük van: a hatalmas érdeklődés miatt egy sorsoláson választják ki a vásárlásra jogosultakat.

Rengeteg pénz és szerencse is kell ehhez a whiskyhez 3

A gazdag whiskykedvelőknek azonban még így sem lesz egyszerű dolguk, ugyanis csak akkor kerülhetnek be a kalapba, ha van japán lakcímük. Így legfeljebb akkor juthatnak hozzá az italhoz, ha vesznek egy ingatlant a szigetországban, megkérnek valakit, hogy vegye meg nekik, esetleg ha egy szerencsés vásárló lesz olyan gáláns, és kóstolót kínál.

Rengeteg pénz és szerencse is kell ehhez a whiskyhez 4