Megjelenése óta az új Star Wars-sorozat, a The Mandalorian a Disney+ streamingszolgáltatás egyik legnépszerűbb szériája. Sikerét jól jellemzi, hogy idén érkezik a második évad, és az internetezők odáig vannak a sorozat rejtélyes szereplőjéért, melyet kinézete miatt mindenki csak Baby Yodának hív.

A karakter elsősorban külseje miatt hódít, de sokan a hangjától is elolvadnak, mutatjuk, miért:

A különleges hangot, mint ahogy azt számos mozifilmnél megszokhattuk, több effekt keverékéből alkották meg. David Acord, a sorozat hangzásáért is felelős Skywalker Sound hangmérnöke elárulta, hogy Baby Yoda hangjáért két állat felel. “San Diego mellett, egy vadállatmentő program során állathangokat rögzítettem. Két állatnak nagyon aranyos, számomra már-már gyerekszerű hangja volt. Az egyik egy lapátfülű róka, a másik egy farksodró volt” – árulta el.

A lapátfülű róka egy eredetileg Afrikában élő ragadozó kutyaféle, míg a farksodró a mosómedvefélék családjába tartozik, és Dél-Mexikótól egészen a brazil esőerdőkig őshonosnak számít. Gyümölcsöket, kisemlősöket fogyaszt, de a tojást és a mézet sem veti meg. Az alábbi két videón a két állat hangját lehet hallani.

A sorozat rendezője, John Favreau kérésére – hogy Baby Yoda hangja emberszerűbb legyen – a hangmérnök néhány gyermekhanggal, illetve saját hangjával is felkeverte a lapátfülű róka- és a farksodróhangokat, így jött létre a végleges verzió.