A 2019. szeptemberi megjelenése utáni első hetekben körülbelül százezer példány fogyott az Untitled Goose Game nevű videojátékból. Az eredetileg PC-re és Nintendo Switchre készült változatokon felbuzdulva a fejlesztők a konzolos játékosok számára is megalkották a programot, melynek főszereplője egy rosszindulatú liba.

Egy 18 éves srácnak azonban nem volt elég, hogy csak a programon belül találkozhatott a madárral, ezért Sam Chiet megalkotott egy számítógépes alkalmazást, mellyel a liba életre kel a Windows felületén. A játékhoz hasonlóan az állat itt is hamar agyzsibbasztóvá válik, ám a virtuális karakterek helyett itt a felhasználó válik az állat szívatásainak áldozatává.

A liba változatosabbnál változatosabb módon képes felhúzni az ember agyát: sáros lábbal képes átgyalogolni a képernyő bármely pontján, nem kímélve a fontos Excel-táblázatokat sem, de néha mémekkel is meglep bennünket. Ha úgy tartja kedve, egyszerűen elrabolja a kurzort, és a játékok közben sem hagy békén minket, ahogy az alábbi videó is mutatja.

Egy Twitter-felhasználó “csak” fél órára hagyta magára a gépet, melyre előzőleg letöltötte a libás programot, az eredmény magáért beszél.

Káoszt okoz a számítógépeken egy liba 2

A program szabadon elérhető erre a linkre kattintva, de mindenki csak saját felelősségre töltse le a gonosz libát!