Egy dél-afrikai kisvárosban él az 52 éves Vernon Kruger, aki egy különleges rekordkísérletbe vágott bele 2019 novemberének közepén. A férfi felmászott 25 méter magasra, egy pózna tetejére, ahol egy 5 hektoliteres hordóban él, már 77 napja.

Kruger nem először költözött hasonló magasságokba: 22 évvel ezelőtt egy nyaralás alkalmával döntött úgy, hogy meg akar dönteni valamilyen különleges rekordot. Megtudta, hogy korábban egy indonéz férfi 28 napot töltött egy fán, ezért ő is hasonlóan akart cselekedni. Később azonban inkább a hordó és a pózna mellett maradt, és az akkori 54 napos rekordot 64-re növelte.

Világrekordot döntött a hordóban élő férfi 1

Pezsgővel ünnepelte a férfi, amikor előző rekordját megdöntötte

Ezt a rekordot azóta sem döntötte meg senki, ezért Kruger újra próbálkozott. “Nem tudom, miért, de elkezdtem kételkedni magamban” – mondta a rekorder, aki szeretné legalább 78 napra növelni a rekordot. Ettől nincs messze, ugyanis már csak egy napot kell kihúznia a magasban.

“Nem könnyű aludni ebben a hordóban” – árulta el a férfi, hozzátéve azt is, hogy egyedül nehéz az élet ebben a formában, rászorul mások segítségére. A külvilággal leginkább egy vödörrel tartja a kapcsolatot, így jut például ételhez, amit a közeli éttermek biztosítanak neki. Kruger hetente kétszer fürdik, és minden, aminek távoznia kell, egy lefolyón keresztül egy szeptikus tartályba távozik.

A férfi a Guinness-rekord megdöntése mellett a helyi jótékonysági szervezeteknek gyűjt pénzt az akciójával. A pózna tövében gyakran tartanak különféle rendezvényeket, melyek során a helyszínre látogatók adakozhatnak is, a férfi pedig vonzza a turistákat.