Morgan és Mason McGrew szinte egész gyermekkorukat forgatással töltötték. A két srác leginkább a kamera hátsó oldalán mozgott, és nyolc év alatt leforgatták első filmjüket, a Toy Story 3-at. A srácok 2011-ben elhatározták, hogy elkészítik kedvenc animációs filmjüket, ám ők valódi játékokkal dolgoznak, és a stop-motion technika kelti őket életre.

Mi az a stop-motion?

A stop-motion kifejezés a képkockánként beállított és rögzítési eljárást jelent, amelyet később mozgóképpé dolgoznak össze. A hagyományos filmfelvétellel ellentétben itt nem valós időben megrendezett sebességgel kerülnek rögzítésre az események, hanem a mozgóképet alkotó összes képkocka egy-egy külön beállítást jelent, melyet állókép, azaz fotó formában rögzítenek, majd az így keletkező állóképeket egymás után vágva, összeillesztve jön létre a mozgókép, animáció.

A fiúk nem csak a tökéletes felvételek megörökítésével töltötték az időt: díszleteket és kosztümöket készítettek, játékfigurákat, melyek közül néhányat át is kellett alakítaniuk, hogy a stop-motion filmben tökéletes legyen a mozgása. A két srác ráadásul arra is engedélyt kapott a Disney-től, hogy egész estés mozifilmjüket feltöltsék a YouTube-ra, így bárki élvezheti az Andy játékairól szóló filmsorozat harmadik részét.

A testvérpár a felkapott alkotás ellenére nem tervezi folytatni a filmes karriert, állításuk szerint mindez csak egy egyszeri szórakozás volt.