26,5 millió dollárt, átszámítva több mint 8 milliárd forintot kérnek egy luxusvilláért Los Angelesben. A celebek által is kedvelt városrészben ezek az árak nem számítanak kirívónak, számos ingatlan ilyen, vagy ennél még magasabb áron cserél gazdát.

George Lucas is meghajolna ezt a luxusvillát látva 1

A képre kattintva galéria nyílik

A kérdéses villa sem emiatt került a hírekbe, hanem különleges berendezése miatt. Az alagsor 450 négyzetméterén ugyanis egy hatalmas Star Wars-gyűjteményt tárol a tulajdonosa, ízlésesen kialakítva a szintet úgy, hogy egy kiállítást is meg lehessen tartani a negyvennél is több életnagyságú figurával.

George Lucas is meghajolna ezt a luxusvillát látva 2

A területen több száz, a Csillagok háborúja-sorozathoz köthető alkotás található, űrjárművektől és sisakoktól kezdve a plakátokon és képeken át a csúcsot jelentő hatalmas moziteremig, ahol bármikor megtekinthető a kedvenc Star Wars-mozink.

George Lucas is meghajolna ezt a luxusvillát látva 3

A villa tulajdonosa arra kérte az alagsor tervezőjét, hogy nézze meg filmsorozatot, mielőtt belevág az ötletelésbe. A berendezés igen értékes, egy régi játékokkal foglalkozó szakértő szerint a plafonról lógó X-szárnyú például több tízezer dollárért is elkelhetne egy árverésen. Az eladó ingatlanhoz az alsó szint berendezése nem jár, annak áráról külön kell megegyezni a jelenlegi tulajdonossal, ami biztosan nem lesz egyszerű, figyelembe véve a gyűjtemény méretét.

A villában a Star Wars-relikviákon kívül is akad látványosság: többek között zenestúdió, edzőterem, teniszpálya, egy kül- és beltéri medence vízeséssel, valamint egy 2840 literes akvárium is az ingatlan része. Ha mindezek mellett unatkozna a tulajdonos, elvonulhat a házi obszervatóriumba csillagokat nézni.

Forrás: Mansion Global