A Rómeó és Júlia rajongói előtt életre szóló lehetőség nyílt: kedvesükkel eltölthetnek egy éjszakát abban a veronai házban, melynek erkélye a William Shakespeare tragédiájában szereplő erkélyjelenet szimbóluma lett az idők során. Az aprócska tér az olasz város egyik, ha nem a legforgalmasabb turisztikai látványossága. Az ide ellátogatók a nagy tömegben igyekeznek közel kerülni Júlia szobrához, ugyanis a babona szerint ha megérintjük a jobb mellét, ránk mosolyog a szerencse, mások szerint pedig az igaz szerelem.

Az Airbnb kedden bejelentette, hogy egy párnak lehetősége lesz arra, hogy február 14-én eltöltsenek egy éjszakát a múzeumként funkcionáló középkori épületben. Erre ritkán van lehetőség: utoljára 1930-ban aludtak a Júlia-házban.

Egy párnak nagyon emlékezetes lesz a Valentin-nap 2

A középkori hálószoba középpontjában az az ágy áll, mely Franco Zefirelli 1968-as Rómeó és Júlia-feldolgozásában is szerepelt. “Ez az esemény egyedülálló lehetőséget kínál a szerelem ünneplésére, az irodalomtörténet egyik legromantikusabb házában” – mondta Giacomo Trovato, az Airbnb olaszországi menedzsere. Shakespeare az eredeti műben egyébként nem írta le, hogy Verona melyik erkélyes háza volt az ikonikus párbeszéd helyszíne, ez csak később alakult így.

A szerencsés párnak a szálláson kívül az ételre sem lesz gondja: a két Michelin-csillaggal rendelkező Giancarlo Perbellini személye garancia a finom vacsorára. Ezen kívül egy Rómeó és Júlia-tematikájú veronai túra és egy tárlatvezetés is vár a győztesekre.

Egy párnak nagyon emlékezetes lesz a Valentin-nap 3

Ehhez azonban először egy levelet kell írni, melyben a párnak meg kell fogalmaznia saját szerelmes történetét, és meg kell indokolniuk, miért is ők lennének a ház legjobb vendégei február 14-én. A leveleket február 2-ig várja az Airbnb.