Las Vegasban, a bűn városában minden drága. A határ szó szerint a csillagos ég, de akkora a kínálat luxusból, hogy aki itt nagyot akar villantani, aki tényleg pofátlan árat akar szabni egy szolgáltatásnak, annak valami valóban egyedit kell mutatnia.

Mi az adu ász ebben a helyzetben? Igen, a művészet! Mert az alkotás terepén nincs megfogható, számszerűsíthető haszon, itt csak érzelmek vannak, és ha azok fellángolnak a milliárdos szívekben, akkor a pénz egyszerűen másodlagossá válik. 

Ezért a szerencsejáték globális központjának legdrágább lakosztálya nem a mindent beborító márványról, csillogó aranyról szól. Ilyen kecó van tucatnyi arrafelé. A The Palms Casino Resortban található Empathy Suite inkább egy privát kiállítás Damien Hirst brit kortárs képzőművész munkáiból. 

Damien Hirst, Anglia leggazdagabb művésze, multimilliomos sztár, aki provokatív alkotásai mellett botrányairól is híres. Munkásságának alapvető témája a halál és az élet közötti viszony, többek között ezért szerepel leghíresebb művei között több formaldehidben kiállított, félbevágott állat és egy nyolcezer gyémánttal díszített emberi koponya.

A körülbelül 800 négyzetméteres, kétszintes lakosztályban a művész több munkája is megtalálható, a lepkék és a színes pöttyök visszatérő motívumként szerepelnek, nemcsak a beltérben, hanem a külső medence csempéin is. Leglátványosabb elem a két formaldehidben úszó halott cápa, de került még egy méretes tengeri hal csontváza a bárpult fölé, ha a vendégek az elmúlás elkerülhetetlenségén akarnának merengeni.

Mivel Damien Hirst közeli kapcsolatot ápolt a tudatmódosító szerekkel is, ezért a pirulák, nyugtatók, pörgetők kapszulái is vissza-visszatérnek a dizájnban. Az Empathy Suite két éjszakára 200 ezer dollárba, azaz bő 55 millió forintba kerül.

A kilátás amúgy pazar, teljes a Las Vegas-i panoráma, és érdekességképp a hely még a felújítás előtt Playboy rezidencia volt, Hugh Hefner több alkalommal is mulatta itt az időt természetesen playmate lányok társaságában. 

Las Vegasban 55 millió forintot kell fizetned, hogy döglött cápák társaságában alhass 2