65 centiméter hosszú, fél méter magas és valódinak tűnő szőr borítja a “szuperszörnyfarkast”, a japánok csodaszerét a vaddisznók ellen. A hatalmas fehér fogakkal rendelkező, vörösen izzó szemű műállat egyetlen feladata a japán farmok védelme a kártevők ellen.

A robot nem rendelkezik sok funkcióval: a farkastest egy akkumulátort rejt, ez látja el energiával a beépített mozgásérzékelőt. Ha egy állat közelít, a szeme vörösen kezd izzani, és a prédaállat számára félelmetes hangokat ad ki a szerkezet. Az akkumulátor újratöltéséről napelemek gondoskodnak.

Robot farkaskutyák vigyáznak a japán farmokra 1

A tesztidőszak tapasztalatai alapján a japán mezőgazdasági társaságok elmondták, hogy érezhetően csökkentek a terméskárok, melyeket a vaddisznókondák dézsmáltak rendszeresen. A szuperszörnyfarkas a mérések szerint egy kilométerről is elriasztotta a vadakat, ennél nem mertek közelebb merészkedni.

Robot farkaskutyák vigyáznak a japán farmokra 2

A már tömeggyártásban készülő robotért 514 ezer japán jent (1,4 millió forintot) kér a gyártó, ami meglehetősen drágának tűnhet, de néhány év alatt a terméshozamból származó bevétel visszahozhatja a befektetett pénzt.