28 négyzetméter nem számít soknak, ha egy üzlethelyiségről van szó, főleg, ha egy kávézót akarnak nyitni egy ekkora területen. Szingapúrban mégis sikerült megugrani ezt a feladatot, nem is akárhogyan. A tervezők az apró helyiségbe ráadásul betuszkoltak egy hatalmas betontömböt is, mégis pofás kis hely született.

Egyetlen hatalmas betontömbből faragtak kávézót 1

A képre kattintva galéria nyílik

A betontömb természetesen nem valamelyik közeli építkezésről kimaradt hulladék, fontos szerepe van a berendezésben. A monolitot két részre vágták a kivitelezők: egy nagyjából U alakú részből készítették el a kiszolgáló részt úgy, hogy belül a dolgozók keze alatt van gyakorlatilag minden, ami a munkájukhoz kell.

Egyetlen hatalmas betontömbből faragtak kávézót 2

A vevők oldalán ülőhelyeket és pultokat alakítottak ki: félhengereket vágtak ki a betontömbből, így a megüresedett helyeken máris helyet foglalhat a vásárló. A kivágott betont nem dobták el, a kávézó más részein szintén készült belőle ülőhely.

A hatalmas monolit gyakorlatilag a mennyezetig folytatódik, ahová szintén helyeztek a kivágott betonhengerekből. Ezekből kiváló lámpák készültek, de a tömb egy részében polcokat is kialakítottak a csészéknek, tányéroknak és az evőeszközöknek.