Január 7-én kezdődik az év legfontosabb elektronikai kiállítása, a CES Las Vegasban, ahová a gyártók elviszik legújabb termékeiket és bemutatják innovatív megoldásaikat. Az LG egy kis ízelítőt mutatott abból, hogy mivel is készülnek a négynapos rendezvényre.

A dél-koreai gyártó az OLED technológiát helyezte a középpontba, melyet különböző területeken, változatos formákban igyekeznek használni. A vállalat már 2018-ban készített flexibilis kijelzőket, 2020-ra pedig eljutott arra a szintre, hogy ezt már nagy felületeken is tudják alkalmazni. Így született meg az ultravékony, 55 colos képernyő, melyet a repülőgépek belsejében, konkrétan az utasok köré terveztek.

Szokatlan helyekre szerelne tévéket az LG 1

A minden korábbinál nagyobb területet lefedő kijelzők segítségével az LG szeretné egy kicsit feldobni a hosszú repülőutakat, és egyfajta szabadságérzetet is nyújtana a több órája a székében ülő embereknek. A képernyőkön igény szerint szállhatunk majd a felhők között, vagy csak egyszerűen egy békés tájat figyelhetünk. Aki persze izgalomra vágyik, az akár filmezhet vagy videojátékokkal is játszhat a körülölelő monitorokon.

Egy másik látványossággal is készültek a CES-re a dél-koreaiak. Egy olyan tévét fejlesztettek ki a szakemberek, mely a mennyezetről ereszkedik le. Amikor nem használjuk, a képernyőt egész egyszerűen össze lehet tekerni, így a hagyományos társainál jóval kevesebb helyet foglal a készülék. A prototípusról sokkal többet nem lehet tudni, képeket nem tettek közzé az újdonságról működés közben.