Kimi Räikkönen 19 éven át Forma-1-es mezőnyt erősítette, ez idő alatt pedig ő is kiharcolt magának egy olyan fizetést dobogós helyezéseinek, futamgyőzelmeinek és világbajnoki címének köszönhetően, hogy még a gyerekeinek sem lesz anyagi gondja.

Az 1979-es születésű pilóta számos kollégájához hasonlóan otthagyta szülőhazáját, és Svájcban telepedett le. A finn versenyzőnek ez duplán jól jön, jelenlegi csapatának központja is az alpesi országban van, de 2009-es költözése mögött vélhetően a kedvező adózási feltételek álltak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés, Júl 16., 2019, időpont: 8:57 (PDT időzóna szerint)

Räikkönen 2009-ben vette meg azt a villát, ahol jelenleg él feleségével és két gyermekével. A Zürich mellett fekvő Baar faluja nem túl nagy, itt található a Jégember által Pillangóként elnevezett épület. A 278 négyzetméteren elterülő ingatlanban medencézni is lehet a házon kívül és belül is, de saját edzőtermük is van, melyet férj és feleség egyaránt ki is használ. A híresztelések szerint Räikkönen nem kevesebb mint 24 millió dollárt, átszámítva több mint 8 milliárd forintot költött álmai otthonának megépítésére.

Ha körülnézünk a tágabb szomszédságban, akkor egy másik ismerős arccal is találkozhatunk a Forma-1-ből: erre él Sebastian Vettel is feleségével és három gyermekével.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Minttu Räikkönen (@mintturaikkonen) által megosztott bejegyzés, Dec 23., 2019, időpont: 10:01 (PST időzóna szerint)

A svájci villán kívül a versenyző télen hazaviszi a családját Finnországba. Helsinkiben található luxusházát 3 millió euróért, azaz bő 1,1 milliárd forintért vásárolta 2014-ben. Az ingatlannal voltak gondok, Räikkönen be is perelte a céget, akiknek meg kellett volna javítani a tetőt: azon kívül, hogy a teraszon állandóan madárürülékkel találkozott, a lakás állandóan vizesedett egy szivárgás miatt.

Ez Kimi Räikkönen 8 milliárdos svájci villája 1

Räikkönen Helsinkiben található háza

Egyszer még lakhatatlanná is nyilvánították a hatóságok az épületet, mire a finn megpróbálta eladni, de nem sokan engedhették meg maguknak, hogy akár ajánlatot tegyenek a lakásra. Räikkönen ezeken kívül vásárolt még ingatlanokat Finnországban, de Dubajban és a thaiföldi Phuket szigetén is vett egy-egy kisebb villát.

Kövesd Forma-1-es oldalunkat a Facebookon, hogy ne maradj le a legfrissebb hírekről!