Egy véletlen miatt bukott le egy kínai étteremtulajdonos, aki ópiummal fűszerezte ételeit Sanjiang megyében. A drog miatt a vásárlók tudtuk nélkül is függővé válhattak, így rászokva gyakorlatilag az étterem ételeire, ami persze hasznot hozott a tulajdonosnak.

A jól felépített rendszer egy rendőri ellenőrzést követően dőlt össze, amikor az egyik vendég szervezetében morfiumot mutattak ki. A férfi természetesen meglepődött, hiszen nem tudott arról, hogy bármilyen formában is drogot fogyasztott volna. Azt azonban elárulta, hogy nem tudja, mi volt pontosan abban a tésztalevesben, amit egy étteremben fogyasztott.

A rendőrök hittek az embernek, és pozitív eredménnyel zárult a morfiumvizsgálat. Az első ellenőrzések után az egész éttermet átvizsgálták az illetékes hatóságok, és 76 gramm mákgubóból nyert port találtak. A tulajdonos Yang elismerte, hogy a por volt a titkos fűszer ételeiben.

Drogot kevert az ételbe az étteremtulajdonos, hogy visszajárjanak hozzá 1

Az éretlen mákgubót megvágják, majd a szivárgó folyadékból készítenek kábítószert

A Távol-Keleten a mai napig az egyik legelterjedtebb kábítószer az ópium, és hasonló esetek is előfordultak korábban. 2014 óta legalább három tucat vendéglátóegységről kiderült, hogy hasonló módszerekkel csalogatják vissza a vevőket, így vélhetően a rendőröknek sem volt annyira meglepő a férfi magyarázata.