A karácsony hangulata mindent és mindenkit körbeleng valamilyen szinten, és nem ritkán hallunk ilyentájt különféle csodaszámba menő történéseket. Az alábbi is egy ilyen, mely egy Richard Mille-óra történetéről szól.

Még 2018-ban egy, a Londontól 100 kilométerre északra fekvő Northhampton városában élő gyűjtő elhagyta az átszámítva körülbelül 64 millió forintot érő óráját. A Richard Mille RM 011-ese egy széfben volt az alagsorban, ám egy áradás elöntötte azt a helyiséget is. Miután csökkent a vízszint, az órát kitette száradni egy kerti asztalra.

Amikor legközelebb ellenőrizni akarta az állapotát, már nem volt ott a méregdrága időmérő eszköz. A férfi azzal hívta fel a rendőrséget, hogy jó eséllyel egy rénszarvas lehet az ügy hátterében, ugyanis azt megelőzően gyakran garázdálkodott a kertjében.

Az üggyel elkezdett foglalkozni egy lopott luxuscikkek felkutatásával foglalkozó cég is, akik az óra sorszáma alapján rátaláltak a Richard Mille-re. A meglepetés csak ekkor jött: az eszközt éppen Svájcba küldték szervizelésre, ugyanis az állítólagos tulajdonos szerint nem működött. A szálak egy Hong Kongig vezettek, ahol a díler hamar lebukott az adásvételi papírok hiányában.

Eközben az óra eredeti tulajdonosa már felvette a biztosítási pénzt is az óra után, de az eszközt is visszakapta. Lehet, hogy az egész történet valójában egy hatalmas biztosítási csalás? Ez nem derült ki, de ha így lenne, na az lenne az igazi karácsonyi csoda!