Amy Winehouse igen fiatalon, mindössze 27 évesen hunyt el 2011-ben alkoholmérgezés miatt. Az amerikai énekesnő rövid karrierjének leghíresebb száma a Rehab volt, melyben drogproblémáiról is vallott a sztár.

Winehouse hagyatékából most egy kiállítást szerveznek. Az amerikai Recording Academy (Hanglemez Akadémia) közlése szerint a tárgyak között megtalálhatóak korábban nem látott, kézzel írott dalszövegek, házivideók, naplóbejegyzések is. A Beyond Black – The Style of Amy Winehouse (A feketén túl – Amy Winehouse stílusa) című kiállítás január 17-től április 13-ig lesz látható a Los Angeles-i Grammy Múzeumban, de az anyagot elviszik majd Santiago de Chilébe, Londonba és Írországba is.

Látható lesz számos kosztüm, ruha és táska, amelyet az ikonikus popdíva fellépései alkalmával viselt, de egyénileg készült, ám soha nem hordott darabok is, melyeket Naomi Parry stylist az énekesnő halála miatt törölt 2011-es nyári fesztiválturnéra tervezett. “Egyértelmű elképzelése volt arról, ki ő és mit akar megmutatni a világnak. Amyvel dolgozni karrierem egyik legélvezetesebb és legkreatívabb ideje volt. Alig várom, hogy a világ is láthassa, miket terveztünk a végül meg nem valósult 2011-es nyári turnéra” – mondta el a tervező.

Egy selyem miniruha értékét, melyet Winehouse utolsó turnéján, 2011 nyarán Belgrádban viselt, 15-20 ezer dollárra, átszámítva 4,5-6 millió forintra becsülik. Ugyanennyit érhet egy szív alakú piros dizájnertáska, mellyel a 2007-es BRIT Awards díjátadón jelent meg. A kiállítás látogatói megtekinthetik Winehouse több olyan ruháját, melyet a Dolce & Gabbana divatház tervezett számára.

Winehouse hagyatékát a kiállítás után, 2021 novemberében elárverezik, a bevételt pedig az Amy Winehouse Alapítvány kapja, mely a fiatalkorúak alkohol- és drogfogyasztása ellen veszi fel a harcot.