New York leghíresebb repülőterénél, a John F. Kennedyről elnevezett létesítmény mellett található a TWA Hotel, mely már önmagában is egy igen érdekes látványosság. Berendezése leginkább a múlt század sci-fi- és képregényíróinak fantáziájának agyszüleményére hasonlít, egyszerre kelt futurisztikus és régies hatást az emberben.

Régi repülőből csinált koktélbárt az extravagáns hotel 1

Képek a hotelről (a galériához kattints!)

Az üzemeltetők, hogy még hangulatosabbá tegyék a szállodát, fogtak egy 1958-as Lockheed Constellation Strainer repülőgépet, és átalakították egy retró stílusú koktélbárrá. A belső térben rengeteg elemet visszaállítottak úgy, ahogy az eredeti állapotában elhagyta a repülőgépgyárat: ezek közé tartozik a pilótafülke, a függönyök az ablakokon és az ülések.

Régi repülőből csinált koktélbárt az extravagáns hotel 2

A képre kattintva galéria nyílik

A belépők valódi időutazásban részesülhetnek: italozás közben a múlt század közepén divatos társasjátékokkal múlathatják az időt. A hotelben egy éjszaka 209 dolláros (62 ezer forintos) ártól indul, és mivel közvetlenül a repülőtér mellett fekszik (az ablakokból gyakran lehet látni a le- és felszálló gépeket), a repülést imádóknak kötelező célpont lehet.