Néhány napja került fel Instagramra az a videó, melyben Roman Abramovics orosz milliárdos, a Chelsea futballklub tulajdonosának korábbi jachtja látható egy eléggé kínos szituációban. A helyszín a Hollandiához tartozó Szent Márton-szigeten történt, a Karib-tenger egyik legészakibb földdarabján.

A videóban látható, hogy a 75 millió dolláros (22,3 milliárd forintos) hajó éppen egy felhajtott híd helyén szeretne elhaladni, ám a jármű jobb eleje súrolja a tartópillért, károkat okozva a hajótestben. A hídnál található bódé még rosszabbul járt, a jacht teljesen letarolta azt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alex J (@theyachtguy) által megosztott bejegyzés, Dec 15., 2019, időpont: 11:59 (PST időzóna szerint)

Szerencsére az első hírek szerint senki sem sérült meg. A balesetet vélhetően az erős széllökések okozták, melyek miatt a pakisztáni milliárdos Alshair Fiyaz nem volt teljesen ura a helyzetnek. Az Ecstasea nevű jacht 2004-ben épült Abramovics megrendelésére, a 282 lábas (86 méteres) hajón 2009-ben adott túl a dúsgazdag orosz.

A helyiek szerint a helyszínen gyakran történnek hasonló incidensek: többen is felvetették már, hogy a hajók toldozása-foldozása helyett inkább összedobhatnák a leggazdagabbak a pénzt egy újabb, szélesebb átjáróra.