Oroszország számos szempontból furcsa hely. A világ legnagyobb országa időjárási szempontokból is szélsőséges, az extrém hidegektől a kellemesen melegig mindent megtalálhat az ember. Még fürdőzésre alkalmas tengerpartjuk is van, melyeket nyáron előszeretettel látogatnak azok, akik ezt megtehetik.

Ezen a pálmafás tengerparton megszokott a havazás 1

A képre kattintva galéria nyílik

A Fekete-tenger északi partján, a Kaukázus lábánál fekvő települések mikroklímája különleges dolgokra képes télvíz idején. Az abháziai régióban a hőmérséklet ritkán csökken nulla fok alá, a leghidegebb hónapokban is viszonylag elviselhető a klíma. Ennek ellenére megszokott, hogy néha-néha hó lepi el a tengerparti településeket, mely különös látványt teremt: a szubtrópusi növényeken ritkán lát az ember havat.

Ezen a pálmafás tengerparton megszokott a havazás 2

A meleg miatt azonban a helyiek csak néhány óráig csodálkozhatnak rá a helyi csapadékra, az hamar elolvad. Az előrejelzések szerint azonban az elkövetkezendő hónapokban az ott élők ismét gyönyörködhetnek a szokatlan látványban, a meteorológusok – helyi mércével tekintve – kemény telet jósolnak.

Ezen a pálmafás tengerparton megszokott a havazás 3