December 4-én ünnepelte 50. születésnapját Jay-Z amerikai rapper. Beyoncé férje az évek során egy halom pénzt keresett, a világ leggazdagabb producereinek egyike lett, még egy saját zenestreamelő szolgáltatást is elindított. Így nem jelenthetett neki anyagi gondot egy nagyszabású születésnapi parti megszervezése sem.

A kerek évfordulós ünnepségre a D’Ussé konyakmárka (melyben Jay-Z is résztulajdonos) előállt az 1969 Anniversaire nevű itallal. A különleges csomagolású szesz ára palackonként 5000 dollár, átszámítva 1,5 millió forint. Az első 50 üveget Jay-Z hozzátartozói kapták meg.

Saját konyakjával ünnepli születésnapját a rapper 1

Az italt a legjobb minőségű Grande Champagne szőlőszemekből készítették, és fél évszázadon át érett a folyadék a franciaországi Cognac kastélyának pincéjében. A világsztár korábban egyébként megkóstolta, mi is érik a hordóban a föld alatt, ekkor döntött úgy, hogy tegyék ezt el neki az ötvenedik születésnapjáig.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

D’USSÉ (@dussecognac) által megosztott bejegyzés, Dec 4., 2019, időpont: 12:44 (PST időzóna szerint)

A pincemester Michel Casavecchia szerint az ital illata a friss dióra, a mogyoróra és a kandírozott almáéra hasonlít, míg ízében az erőteljes fás jegyek dominálnak némi gyümölcsös beütéssel. Az italból egyébként csak 150-200 palack készül majd, ugyanis ennyire elegendő a hordó tartalma, így sietnie kell annak, aki olyan konyakot akar inni, mint Jay-Z.