Bizonyára sok Star Wars-rajongó dönt úgy, hogy a Magyarországon deceember 19-én a mozikba kerülő Csillagok háborúja: Skywalker kora előtt megnézi a széria első nyolc részét, valamint a Zsivány egyest és a Solót is, mint kiegészítő filmeket. Nekik van egy jó hírünk: akár 1000 dollár, azaz 300 ezer forint is ütheti a markukat, ha elég szerencsések.

Egy amerikai tévészolgáltató ugyanis hajlandó ennyi pénzt kifizetni annak, aki mind a tíz filmet megnézi egyhuzamban. A kihívás nem egyszerű, vélhetően a legnagyobb rajongóknak is feladja a leckét: a filmek összesített hossza 22 óra 25 perc. Ez idő alatt folyamatosan ébren kell maradniuk, és reagálniuk kell a képernyőn látottakra Twitteren, élőben közvetítve érzéseiket, gondolataikat.

Ennek ellenére a szervezőknek nem lesz könnyű dolguk, amikor kiválasztják a szerencsés résztvevőt. A jelentkezőknek egy legfeljebb 200 szavas levéllel kell bebizonyítaniuk, hogy ők a legalkalmasabbak a feladatra. A győztes a filmeket olyan sorrendben nézi meg, ahogy óhajtja.

Az ezer dollár mellé a győztes megkapja a filmeket is Blu-Ray lemezen, de számos Star Wars-témájú kiegészítőt is kap, például egy R2D2-kukoricapattogtatót és egy Chewbaccás kezeslábast. Sajnos a megmérettetésre csak 18 éven felüli amerikai állampolgárok jelentkezhetnek.