Ha valaki meg szeretné nézni a világ legdrágább karácsonyfáját, annak a spanyolországi Marbelláig kell utaznia. A 142 ezer lakosú tengerparti üdülőparadicsom egyik szállodájában, a Kempinski Hotel Bahíában állították fel az egyébként nem túl magas fenyőt.

Miért ér mégis 15,4 millió dollárt, átszámítva 4,6 milliárd forintot ez a karácsonyfa? A díszítés az oka: a világító fényfüzér csillogását fekete, fehér, rózsaszín és vörös gyémántok tükrözik vissza, emellett a világ ékszerkészítésének élvonalába tartozó márkák is felpakoltál termékeiket a fára.

Hogy a sok csillogó ékszer felhalmozásából ne legyen giccsparádé, a díszeket egy divattervező rendezte el ízlésesen. Persze az édesség nem hiányozhat erről a fáról sem, 3D-nyomtatással, csokiból készült pávatollak és tojások lógnak az ágakról a parfümök mellett.

A hotel nem csak egy fával, hanem egy nagyszabású programsorozattal készül az ünnepekre. Sokat elárul ezek színvonaláról például a “Gyémánt- és pezsgőest” névvel illetett program december 28-án. Persze a hírességek kedvenc spanyol üdülőhelyén ne is számítson másra az ember.