Guinness-rekordot döntött egy vietnámi férfi költséges hobbijával: Viet Nguyen Dinah Tuan 20 éve gyűjti már a világ legritkább skót whiskyjeit, melyekre összesen 13,9 millió dollárt (4,16 milliárd forintot) költött a Ho Si Minh-városban élő üzletember. A Forbes azonban kiszámolta, hogy ha a teljes gyűjteményt árverésre bocsátaná a férfi, az összérték 16,75 millió dollárra (5 milliárd forintra) nőne.

5 milliárdot ér a világ legdrágább whiskygyűjteménye 1

Az 535 palackos gyűjtemény kiemelkedő darabjai a Macallan és a Bowmore italai. Előbbi egyik illusztris minikollekciója a Fine & Rare trió, melyből ez az egyetlen a világon. Ennek része többek között a nagyra tartott, már többször is aukciós rekordot döntő Macallan 1926 is. A Bowmore 12 legidősebb palackjából egy az ő gyűjteményét gazdagítja.

5 milliárdot ér a világ legdrágább whiskygyűjteménye 3

“Meglepődtem” – ez volt a férfi első reakciója állítása szerint, miután megtudta, hogy ő lett a Guinness-rekord új tulajdonosa. “Nagyon boldog vagyok és büszke, hogy elismertek. Ez egyfajta elismerése az elmúlt 20 év kemény munkájának” – tette hozzá, majd azt is elárulta, hogy nem tervez túladni egyetlen üvegen sem, inkább tovább gyarapítja az italgyűjteményt.

5 milliárdot ér a világ legdrágább whiskygyűjteménye 4