Az évnek ebben az időszakában Bécsről mindenkinek az adventi vásár jut az eszébe. Pedig van még látnivaló a forralt bort kínáló fabódék erdején túl, sőt olyan hely is akad, ami garantáltan lemossa agyunkról a karácsonyi cukormázat. 

A világ első pszichiátriai intézete, a bécsi Őrültek Tornya ma már nem az eredeti célnak megfelelően üzemel. A II. József által alapított, 139 cellából álló, öt emelet magas, kör alakú intézmény a XIX. század derekáig működött elmegyógyintézetként. 1971 óta a világ legnagyobb patológiai-anatómiai gyűjteményének ad otthont. Az összes fellelhető növekedési rendellenesség, fizikai deformitás megtalálható ezeken a néha formalinban lebegő, néha csak vitrinben porosodó kiállítási “darabokon”.  

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

One of my favorite skeletons from the Narrenturm Museum in Vienna Austria. Love his facial/skull expression. I #narrenturm #narrenturmmuseum #medicalhistory #humanskeleton #humanskull #anatomy #anatomical #hydrocephalus

Ryan Matthew Cohn (@ryanmatthewcohn) által megosztott bejegyzés, Jún 13., 2016, időpont: 9:01 (PDT időzóna szerint)

A szörnyűségek tárháza! Az orvostanhallgatók ezt a becenevet találták ki a helynek, ahol a 50 ezer preparátumból és csontvázból álló gyűjtemény megtekinthető. Ezért a látványért nem kérnek sokat az osztrákok, mindössze 2 euró a belépő, de érthetően kevesen tolonganak a bejáratnál.