Több mint 1300 pornós profilját tiltotta le az Instagram egy év alatt, annak ellenére, hogy ezeken a felületeken nem volt felnőtteknek szánt, hardcore tartalom. 

Alana Evans a “felnőttfilmes szakszervezet” elnöke harcol a jelenség ellen, és kampányt folytat a kettős mérce megszüntetésének érdekében.

“Nekem is adni kéne egy esélyt, hogy olyan profilt hozzak létre, mint Sharon Stone vagy más híresség, ám a valóság ezzel szemben az, hogy ha ugyanolyanokat posztolnék, mint ők, akkor engem törölnének. Diszkriminálnak minket azért, mert nem tetszik nekik, hogy miből élünk” – nyilatkozta Alana Evans a BBC-nek.

Amit szabad egy modellnek, azt nem szabad a pornósnak? A képen a felnőttfilmes világtól távol álló Emily Ratajkowski, az Instagram egyik legnagyobb alakja a kevés ruhás szekcióban.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

besado por el sol

Emily Ratajkowski (@emrata) által megosztott bejegyzés, Júl 3., 2019, időpont: 4:11 (PDT időzóna szerint)

Érdekes jelenség ez, mert több modell és véleményvezér hölgy is olyan képeket, fotókat oszt meg oldalán, amelyek a meztelenség szintjét nézve nem szolidabbak a pornósok által feltöltött tartalmaknál. Mégis az utóbbiak ellen folyik hadjárat.

A felnőttfilmesek szerint egy éve megy ellenük a hadjárat, vagy egy személy, vagy egy csoport feltett szándéka az oldalaik jelentése, és eltüntetése.

Többször említették az “Omid” néven ismert felhasználót, aki többször keményen is üzent a törölt fiókok tulajdonosainak.

„Azért szűnt meg a Insta-profilod, mert pornózol. Hagyd ott a szakmát és élj egy jobb, becsülendőbb életet! Meg ne próbálj új fiókot létrehozni, mert azt is jelenteni fogom! Ja, és hogy tudd: az semmit nem fog segíteni, ha blokkolsz engem” – olvasható Omid egyik üzenetében, amit Jay Lynn színésznőnek küldött.

“Időt és energiát ölsz egy oldalba, ami elér 300 000 követőt, majd simán törlik, ez a legyőzöttség érzése. Még ha követed is a szabályokat, akkor is törölhetik az oldalad, és ez a része nagyon frusztráló a dolognak” – nyilatkozta Ginger Banks felnőttfilmes aktivista.

Ginger Banks képei sem durvábbak, mint bármelyik fehérneműben pózoló hölgyé, az ő profilja mégis könnyebben fog eltűnni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

It’s beanie season! Well not in Phoenix, Arizona….it’s still pool weather here 😂 ❄️ Photos by @spizoonetwork 💕

Ginger Banks (@thegingerbanks) által megosztott bejegyzés, Nov 12., 2019, időpont: 8:12 (PST időzóna szerint)