Körülbelül 427 millió forintnak megfelelő jüant bukott el az a kínai férfi, aki kölcsönadta karakterét egyik barátjának a Kínában népszerű Justice Online nevű játékban. A játékos az évek során rengeteg pénzt költött arra, hogy finomhangolja avatárját az online többszereplős játékban.

Rossz helyre kattintott, 430 milliót bukott egy férfi 1

A játék néhány szereplője

A terv az volt, hogy a barát úgy adja vissza a karaktert a férfinak, hogy felteszi azt a játék online piacterébe, beállítva egy hatalmas összeget, amit majd senki sem tud, vagy nem akar kifizetni. 388 ezer jüan, azaz 16,8 millió forint lett volna ez a vételár, ám a barát félrekattintott, és mindössze 3888 jüanért (168 ezer forintért) került fel a piacra a karakter.

Habár európai szemmel nézve még ez is egy igen magas összeg, a Justice Online hatalmas világában másnak is szemet szúrt ez az ajánlat, és hamarabb elhappolta a több száz millióból felépített karaktert, mint az eredeti tulajdonosa. Több sem kellett neki, azonnal pert indított a játékot fejlesztő NetEase vállalat és barátja – pontosabban egykori barátja – ellen.

Rossz helyre kattintott, 430 milliót bukott egy férfi 2

A hibázó játékos azzal védekezett, amikor a felelősségéről volt szó, hogy egy maratoni hosszúságú játék után volt éppen, és a kimerültség miatt elírta az összeget. A bíróság végül – az interneten keresztül, gyorsított eljárásban – hamar ítéletet hozott. A NetEase semmissé tette a vásárt, a szemfüles játékos pedig, aki egy rövid ideig élvezhette a játékot újdonsült karakterével, 90 ezer jüanos, azaz 3,9 milliós kártérítést kapott.