Már 1000 lumen fényáramnál elég vakítóak a zseblámpák, ennél gyakorlatilag nincs többre szüksége annak, aki a ház körül, túrázás során látni szeretne. Mégis vannak gyártók, akik bőven túllépik ezt az értéket, és olyan kézi fényágyúkat dobnak piacra, amikkel felriaszthatjuk az egész utcát. 

Erre a legalkalmasabb eszköz az Imalent MS18-asa, ami a jelenleg kapható legbrutálisabb “zseblámpa”. 18 darab Cree XHP70 LED fényforrással 100 000 lumen (!) fényáramra képes, megfelelő terepen 1350 méterre elvilágít. A hatalmas hőt termelő LED-eket aktív hűtő tartja hűvösen, a ventilátorok komoly zajt okozva pörögnek. 

Az áramellátásról nyolc darab Samsung 40T 21700 akkumulátor gondoskodik, ezt a pakkot pedig 4,5 óráig tart feltölteni. Természetesen ez a szörny több üzemmódot tud, a 100 000 lument Turbo fokozatban éri el, és ez olyan szinten szívja az akkumulátorokat, hogy csak egy percig tudja tartani, utána rohamosan csökkenni kezd a teljesítmény.

Feleslegesnek tűnik, és az is, de ha csodálkozó arcokat akarunk gyűjteni a hátsó kertben vakító fényárnál, akkor ennél nincs hatásosabb eszköz körülbelül 200 ezer forintért.