A mutató naponta frissül, rendre a New York-i tőzsde zárása után. Bill Gates több mint két év után került a lista élére, ahol eddig Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója állt. A legutóbbi, pénteki állapot szerint Bill Gates vagyona 110 milliárd dollár (33 302 390 000 000 forint, azaz 33 302 milliárd forint plusz az apró), míg az Amazon alapítójáé 109 milliárd dollár.

Szakértők szerint Bill Gates-et az lökte az élre, hogy  10 évre szóló 10 milliárd dolláros megállapodást kötött az amerikai védelmi minisztériummal. Az ügylet kárvallottja épp Jeff Bezos, miután elemzők arra számítottak, hogy az Amazon lesz a befutó.

Pénteken az ötös lista harmadik helyén 103 milliárd dollár vagyonnal Bernard Arnault, a francia LVMH, a világ egyik legnagyobb luxusipari társaságának elnök-vezérigazgatója állt. A negyedik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója, 86,6 milliárd dollárral, míg az ötödik Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója 74,5 milliárd dollárral.

Ahhoz, hogy ezt a felfoghatatlan számot nagyjából el tudjuk képzelni, elég összehasonlítani Magyarország éves költségvetésével. Amiben ugye benne van minden, a tanárok fizetésétől kezdve a honvédelmi kiadásokon át az állam működtetéséig. Minden, ami szeretett hazánkat egy évig működésben tartja, az 2020-ban 21 793 milliárd forintba fog kerülni. Ennyi kiadása lesz tervezetten a költségvetésnek, tehát minden kereső minden adója, minden járulék, amit befizetünk, és minden egyéb bevétel sem éri el Bill Gates vagyonának kétharmad részét.