A magángépek világán innen, az utasszállító repülők világában is van olyan szintű luxus, amit már nehéz lenne tovább fokozni. De vajon melyik légitársaság a csúcs? A TripAdvisor Travelers’ Choice Awardson az Emirates járatait választották a legjobbnak, ezért most ezeket nézzük meg közelebbről. 

Az Emirates gépein az első osztályon a kacsalábon forgó, dönthető, ággyá alakítható ülésen túl saját, ajtóval zárható lakosztályt kap a kedves utas. A Boeing 777-esek, Airbus A380-asok kabinjának ajtaja bezárható, és videóhívással kérhetünk a légiutas-kísérőktől frissítőt, vagy bármit, amire szükségünk van.

Ebben a kuckóban elbújva a tehetős utas élvezheti a vízszintesbe dönthető, ággyá alakítható ülés kényelmét, a díjnyertes fedélzeti szórakoztató-rendszer több mint 3500 zene-, mozi- és tévécsatornáját. Mindehhez a legmagasabb minőséget képviselő fejhallgató jár, valamint egy 81 centiméteres Full HD tévé. Az éhség gourmet fogásokkal űzhető el, az úti cél alapján összeállított menüsorral. A Bvlgari-kozmetikumokkal teli kényelmi csomag és a személyre szabott figyelem már csak hab a tortán.

Az Emirates A380-as gépeinek fedélzetén az utasok ezen felül exkluzív társalgóban szórakozhatnak és az egyedülálló,  a frissítő masszázszuhanyt is igénybe vehetik.

De a luxus a gépből kiszállva sem ér véget, ingyenes sofőrszolgáltatás jár Magyarországon és az úti célok többségében, a repülőtéren külön check-in pult, és sok esetben gyorsított biztonsági és útlevél-ellenőrzés iktatja ki az utazás legfárasztóbb perceit, a várakozás ideje alatt pedig fényűző First Class Lounge-ban ellazulva lehet várni a felszállást. 

Kérdés, hogy mennyire éri meg egy ilyen luxusélménnyel égetni a pénzt akár Budapest-Dubaj viszonylatban, egyszer biztos érdemes kipróbálni, de rendszeresen kiadni 1,6 millió forintot egy repülőútért inkább pénzkidobás, mint luxus.