A japán Shiki-Shima luxusvonat a dúsgazdagok szerencsejátéka, ugyanis a pénz mellett szerencse is kell ahhoz, hogy jegyet szerezzünk a kötött pályás álomutazásra. Mivel a rendkívüli vagonok befogadóképessége korlátozott, és Japánban a szellős tér, és a kevés ember az igazán felbecsülhetetlen luxus, ezért sorsolás útján döntik el, ki vehet részt a négynapos vonatozáson. 

Természetesen jelentkező akad mindig elég.

A Tokió Ueno vasútállomásáról – egészen pontosan a vonattal együtt debütáló 13 és ½. (!) peronról – induló vonaton egy kocsi maximum 34 utast szállíthat. A vonaton 17 szoba van, ebből kettő lakosztály.

A luxuslakosztály utasai széles üvegablakokon keresztül élvezhetik a panorámát – akár a fürdőkádból is, a fotók nem szorulnak magyarázatra, az pedig csak hab a tortán, hogy a viteldíjért az utasokat és a csomagjaikat háztól házig is szállítják.

A jövő évi utakra idén november 7-től 2020. január 31-ig lehet jelentkezni, jelenleg a jegyár körülbelül 2,7-3 millió forint két fő részére, de annyira népszerű a túra, hogy általában nyolcvanszoros a túljelentkezés, nászútra, házassági évfordulóra próbálják megszerezni a lehetőséget a japánok.

Ilyen belülről a világ legdrágább luxusvonata 1Ilyen belülről a világ legdrágább luxusvonata 2Ilyen belülről a világ legdrágább luxusvonata 3Ilyen belülről a világ legdrágább luxusvonata 4Ilyen belülről a világ legdrágább luxusvonata 5