225 millió dollárba, átszámítva 67,6 milliárd forintba kerül Amerika legdrágább háza, mely Los Angeles egyik legelőkelőbb városnegyedében, Bel-Airben található.

A Casa Encantada névre hallgató kúria önmagában 3716 négyzetméteren terül el, és ehhez tartozik még egy 32 ezer négyzetméteres kert is. Az épületben 60 szoba található, és mindegyikből csodálatos kilátás nyílik az udvarra, a Csendes-óceánra vagy a Santa Monica-hegységre.

Amerika legdrágább háza egy igazi útvesztő 1

Korabeli felvétel a kúriáról

A rezidencia még az 1930-as években épült, két évtizeddel később pedig Conrad Hilton, a híres szállodalánc alapítójának tulajdonába került 225 ezer dollárért. Figyelembe véve az akkori vásárlóerőt, ez mai értékkel számolva mindössze 2,4 millió dollárt jelent, tehát majdnem megszázszorozódott az elmúlt közel hetven évben az ingatlan értéke. Ez idő alatt természetesen számos felújításon átesett az épület, mire elnyerte mai formáját.

Amerika legdrágább háza egy igazi útvesztő 2

A birtokon a villa mellett található egy medencés ház bárral, egy kivilágított teniszpálya, számos üvegház és halastó is Koi pontyokkal. A lakásba belépve a vendégeket egy 5,5 méteres csillár fogadja, ahogy azt illik.

A korábbi rekordtartó egyébként egy francia chateau-stílusú ingatlan volt, melyhez helikopter- és autógyűjtemény is járt.