A Nemzetközi Űrállomásig ment az Adidas, hogy tesztelje legújabb sportcipőjét. A német sportszergyártó többéves szerződést kötött a NASA-val, akik elsőként az űrbe merészkedve feszegethetik lábbelijeik határait.

A partnerség első szakasza a termékinnováció területére fog összpontosulni. Ekkor megkezdődnek a valódi űrbéli tesztsorozatok, extrém körülmények között. Egyebek mellett az Adidas Boost technológiáját szeretnék tovább vizsgálni a gravitáció kizárásával.

A Boost technológia jelentősen megkönnyíti a futók életét: a rendkívül jó rugózású anyaggal szerelt cipők viselésével sokkal kevesebb energia vész el minden egyes lépéskor. Az alábbi videón mindezt egy fémgolyó leejtésével demonstrálják.

a videó a hirdetés után indul

A németek korábban egy focilabdát is felküldtek az űrbe egy SpaceX-rakéta szállítmányaként. A labdán számos tesztet elvégeztek a szakemberek, melyeknek az volt a célja, hogy kielemezzék a repülési karakterisztikáját a bőrgolyónak. A szélcsatornás tesztek után az Adidas tovább fog finomítani a labda bőrpaneleinek formáján.