Noha a franchise hatodik darabja első lett a toplistán, 185 millió dolláros költségvetéséhez képest jóval többet, legalább 40 milliót vártak tőle a bemutató utáni első három napon.

A kritikák és a közönség kedvezően fogadta a Paramount és a Skydance Media új Terminátorát, így a távolabbi kilátások jók – írta a variety.com. Lehetségesnek tartják, hogy a szintén fiatal férfiközönséget célzó Joker halászta el a nézőket előle. A Terminátor: Sötét végzet nyitó hétvégi közönségének 60 százaléka volt férfi, ennek több mint fele 30 évesnél fiatalabb.
Észak-Amerikán kívül eddig 72,9 millió dollárt hozott az új epizód.

Ez már csak azért is csalódás a Paramount, Skydance Media és 20th Century Fox számára, mert a Terminátor hatodik részére nemcsak Arnold Schwarzeneggert és Linda Hamiltont, de James Cameront is sikerült visszacsábítani a projekthez, igaz, Cameron csak produceri minőségben volt jelen, a rendezést pedig a Deadpoollal nagyot alakító Tim Miller vállalta.

Szóval a nagy nevek adottak voltak, most a The Hollywood Reporter szerint mégis úgy áll a dolog, hogy a film akár százmilliós veszteséget is hozhat a stúdióknak, szóval egyhamar lehet, nem érkezik újabb Terminátor-film.

 

A Warner Bros. Joker-filmje a második helyen végzett 13 milliós hétvégi bevételével, amellyel együtt Észak-Amerikában már 299 millió, a világ többi mozijában összesen 934 millió dollárt hozott.

A harmadik helyet a Demóna: A sötétség úrnője szerezte meg 12,2 millió dolláros jegyárbevétellel, az Észak-Amerikán kívüli piacokkal együtt már 383,2 milliónál tart.

A vártnál erősebben nyitott a Harriet, a Focus Features életrajzi filmje Harriet Tubman afroamerikai polgárjogi harcosról, a rabszolgák felszabadításáért vívott küzdelem egyik hőséről, melyre 12 millió dollár értékben váltottak jegyet a nyitó hétvégén.

A toplista ötödik helyezettje az Addams Family – A galád család 8,5 millió dolláros hétvégi bevételével.