Le mernénk fogadni, hogy minden fiú fogott a kezében köpőcsövet, vagy lőtt ki valamilyen gumit a kezei közül középiskolában. Vannak olyanok azonban, akiknek ez nem elég, és nagyobb tűzerőre vágynak.

Nekik találták ki a Rubber Band Minigunt. A legendás Gatling-géppuskára hasonlító szerkezet betöltése komoly előkészületeket igényel, de a készítők szerint öt perc alatt megoldható a művelet. Ha ez megvan, a ravaszt meghúzva kezdetét veheti a lövöldözés: ha tele a gumitár, akkor 144 lövedékkel gazdálkodhatunk, melyet akár egy perc alatt is ellőhetünk.

A középsuli királyai lehettünk volna ezzel a fegyverrel 1

A főként fából készült fegyverben található egy villanymotor is, ez felel a forgatásért, melynek eredményeként a megfeszített gumigyűrűk elrepülnek, akár 9 méteres távolságra is. Képzeljük el ezt egy osztályteremben: akár a hátsó sorból is sortüzet nyithattunk volna az első padban ülő osztálytársunkra, egészen addig, amíg a tanár el nem vette volna a kissé hangos gépet.

A percenként 200-as fordulatra képes fegyver két színben lesz kapható, várhatóan 2020 februárjától. Akik szeretnék maguk megépíteni a szerkezetet, azoknak elég megvenni az előre csomagolt fa építőelemeket, de a kényelmesek összerakva is megkaphatják a fegyvert

A középsuli királyai lehettünk volna ezzel a fegyverrel 2

A Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon a gyártás beindításához szükséges 10 ezer dollár közel négyszerese gyűlt össze alig egy hét alatt. A sorozatlövőt az első megrendelők 94 és 129 dollár (28 és 38 ezer forint) közötti áron vásárolhatták meg, ráadásul ajándékba kapnak majd félezer lőszert is.

Mindez azonban semmi ahhoz a tűzerőhöz képest, amire a valódi fegyver képes. Két ikonikus filmjelenetben is láthattuk már a pusztítását, mindkettő Arnold Schwarzeneggerhez köthető:

Az egyik esetben a Predatorban szerepelt a puska:

A másik akciója a Terminator 2 filmhez köthető: